Asperges eten in Groningen | De Zevende Hemel

Tijd voor de koningin der groenten

Het witte goud, de koningin der groenten of de parel van het land… Allemaal prachtige bijnamen die benadrukken dat de asperge wordt gezien als een bijzondere delicatesse.

Onze chefkok heeft de eerste oogst binnengehaald; de Zevende Hemel heeft weer asperges op het menu! Omdat de aspergetijd kort maar krachtig is betekend het dat u er nu van moet komen genieten.

Bij Zevende Hemel serveren we de heerlijkste asperges met zorg geselecteerd. Onze koks weten precies hoe ze de asperges het beste tot hun recht kunnen laten komen. Met het resultaat dat u op en top culinair kunt genieten van deze heerlijke delicatessen. Om van te watertanden!

Wist u dat…

  • Asperges bekend staan om de zachte smaak met eigenzinnig aroma? De witte asperges zijn wat milder dan de groene en paarse asperges, die zijn vaak wat sterker en kruidiger van smaak.
  • Witte asperges alleen in het aspergeseizoen verkrijgbaar zijn? In Nederland is dit gedurende de lente. Groene asperges zijn overigens het hele jaar verkrijgbaar.
  • We bij Zevende Hemel onze liefde tonen voor asperges door zelf het land op te gaan met onze aspergeleverancier? Wij zoeken zo alleen de best geteelde asperges voor u uit!

Een stukje historie

Een leuk stukje historie over de asperge: Wist u dat, de asperge van oudsher gekweekt werd in Egypte en volop gebruikt werd vanwege haar medicinale eigenschappen. Naast een heerlijke smaak bevatten Asperges namelijk verschillende voedingseigenschappen die goed zijn voor onder andere dehersenen, de bloedstolling, de botopbouw en zijn ze ook nog eens rijk aan vitamine C!

Bereiding van asperges

De traditionele bereiding van witte asperges is met ham, ei, een hollandaisesaus en krieltjes. Maar tegenwoordig zijn deze groenten ook heerlijk te combineren met visgerechten, in een vegetarische variant, op de pizza, in een salade of als soep. Groene en paarse asperges zijn lekker om mee te wokken.

Kom asperges eten bij de Zevende Hemel in Groningen-stad

Graag nodigen we u uit om te genieten van de romantische sfeer en de live pianomuziek van onze medewerkers. Heeft u vragen over glutenvrij eten, over onze gerechten of wilt u een tafeltje reserveren in ons restaurant? Neem dan gemakkelijk contact met ons op en klik op onderstaande knop.

Eet smakelijk, bij restaurant De Zevende Hemel.