Restaurant de Zevende Hemel

heaven on
a plate.

Asperges eten in Groningen | De Zevende Hemel

Tijd voor de koningin der groenten

                                                                     Asperges eten in Groningen

 

 

 

Het witte goud, de koningin der groenten of de parel van het land... Allemaal prachtige bijnamen die benadrukt dat de asperge wordt gezien als een bijzondere delicatesse.

Wist u dat...

- Asperges bekend staan om de zachte smaak met eigenzinnig aroma? De witte asperges zijn wat milder dan de groene en paarse asperges, die zijn vaak wat sterker en kruidiger van smaak.

- Witte asperges alleen in het aspergeseizoen verkrijgbaar zijn? In Nederland is dit gedurende de lente. Groene asperges zijn overigens het hele jaar verkrijgbaar.

- We bij Zevende Hemel onze  liefde tonen voor asperges door zelf het land op te gaan met onze aspergeleverancier? Wij zoeken zo alleen de best geteelde asperges voor u uit! 

Een stukje historie

Een leuk stukje historie over de asperge: Wist u dat, de asperge van oudsher  gekweekt werd in Egypte en volop gebruikt werd vanwege haar medicinale eigenschappen. Naast een heerlijke smaak bevatten Asperges namelijk verschillende voedingseigenschappen die goed zijn voor onder andere de hersenen, de bloedstolling, de botopbouw én zijn ze ook nog eens rijk aan vitamine C! 

Asperges eten bij De Zevende Hemel

Bereiding van asperges

De traditionele bereiding van witte asperges is met ham, ei, een hollandaisesaus en krieltjes. Maar tegenwoordig zijn deze groenten ook heerlijk te combineren met visgerechten, in een vegetarische variant, op de pizza, in een salade of als soep. Groene en paarse asperges zijn lekker om mee te wokken. 

Kom asperges eten bij de Zevende Hemel in Groningen-stad

Graag nodigen we u uit om te genieten van de romantische sfeer en de live pianomuziek van onze medewerkers. Heeft u vragen over glutenvrij eten, over onze gerechten of wilt u een tafeltje reserveren in ons restaurant? Neem dan gemakkelijk contact met ons op.

Eet smakelijk, bij restaurant De Zevende Hemel.

Live piano bij de Zevende Hemel
 
" Hier kun je heerlijk en ongehaast genieten! Eten was heel goed en de bediening is uitzonderlijk vriendelijk. Wij hebben hier een zeer gezellige avond gehad en hebben genoten van een fijnproevers keuken. Dank jullie wel! We gaan dit binnenkort beslist weer opnieuw doen bij De Zevende Hemel. "

- Paul G
" Heerlijk genoten van een drie gangen menu gedurende de Albert Heijn actie. Vooraf de fazanten paté gehad, als hoofd hazenpeper en toe een kaasplankje met een glas sherry erbij. Heerlijk gegeten en heel vriendelijk en vooral enthousiast en hartelijk ontvangen en geholpen. Het restaurant zat lekker vol en zeer levendig. Het was niet te rumoerig en konden zelfs nog eventjes luisteren naar live piano. Al met al een aanrader!"

- Camille Z. 

Adres


Zuiderkerkstraat 7

9712 PZ Groningen

Contact


+31 (0)50 3145141

info@zevendehemel.nl

Social media


Bekijk de Zevende hemel op facebook

Facebook de Zevende Hemel

Zien we u snel? 

Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 17.30 uur                            Telefonisch reserveren bij de Zevende hemel 050 - 314 51 41

Restaurant de Zevende Hemel

Team Zevende hemel