Restaurant de Zevende Hemel

heaven on
a plate.

 

Plantaardig eten in Groningen

Gaat u binnenkort een dagje winkelen in de gezelligste studentenstad van Nederland? Dan mag een bezoek aan het Restaurant de Zevende Hemel zeker weten niet ontbreken. Het restaurant zit verstopt achter felblauwe luifels aan de Zuiderkerkstraat in de Hortusbuurt in Groningen. De topkoks gebruiken uitsluitend duurzame en biologische producten voor de lekkerste gerechten. 

Wij weten als geen ander dat het plantaardig eten in Groningen steeds populairder wordt. Daarom zorgen onze topkoks ervoor dat wij altijd de verrukkelijkste vegetarische en veganistische gerechten bij u op tafel kunnen toveren. Met jaren aan ervaring kunt u bij ons gewoon terecht voor een maaltijd. Daarnaast houden onze topkoks ook graag rekening met uw voedselallergieën tijdens het maken van uw gerechten. U hoeft dit slechts aan ons te vertellen tijdens het doorgeven van uw bestelling. Bij Restaurant de Zevende Hemel hebben wij ruime keuze aan plantaardige gerechten en houden wij rekening met diverse allergenen.

Wat is plantaardig eten? 

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om plantaardig te eten. Dit is ook niet zo gek. De vraag naar duurzame alternatieven voor vlees neemt toe. Het is inmiddels bekend dat de vleesproductie een slecht effect heeft op het klimaat, dierenwelzijn en uw gezondheid. Om dit te verbeteren zijn er bijvoorbeeld vleesvervangers verkrijgbaar. Maar waar bestaat plantaardig eten uit? Wanneer u een plantaardig dieet volgt dan eet u geen dierlijke producten meer. Hierbij denkt u al snel aan maaltijden met het gebruik van granen, bonen, noten, groente en fruit. Laat u ook melkproducten, eieren en kaas staan? Dan volgt u een veganistisch dieet. Een plantaardig voedingspatroon weert dus alles van dierlijke afkomst.  

Verschil tussen plantaardig en veganistisch 

Er vindt nog wel eens verwarring plaats over vegetarisch en veganistisch zijn. De voornaamste reden hiervoor is dat beiden een plantaardig dieet volgen. Alleen is dit mogelijk in verschillende gradaties. Wanneer u kiest voor een vegetarisch dieet dan eet u vanzelfsprekend geen vlees en vis meer. Een veganistisch dieet gaat een stap verder. Als u veganist bent dan laat u alle dierlijke producten staan. Hierbij is te denken aan: zuivelproducten, honing en eieren. Beide plantaardige diëten zijn dus nauw met elkaar verbonden. Bij Restaurant de Zevende Hemel begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk dit verschil is. Een foutje is immers zo gemaakt. Om dit te voorkomen hebben wij zowel vegetarische als veganistische gerechten in ons menu opgenomen. Bent u benieuwd naar onze menukaart? Neem dan snel hier een kijkje.

Restaurant de Zevende Hemel 

Kom naar Restaurant de Zevende Hemel en laat u verrassen door onze overheerlijke plantaardige gerechten. Ons team van topkoks zijn namelijk altijd bereid om zowel vegetarische als veganistische gerechten te maken. Ideaal als u een plantaardig dieet volgt. Voordat u naar ons restaurant komt is het belangrijk om vooraf te reserveren. Dit kan gemakkelijk telefonisch of via ons online bestelproces. Vergeet u niet te vermelden dat u plantaardig wilt eten? Dan maken wij hier een notitie van zodat u een verrukkelijk plantaardig gerecht voorgeschoteld krijgt. Wij vertellen u graag alles over onze vegetarische en veganistische opties. Hiervoor kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Mogen wij u binnenkort verblijden met onze plantaardige keuken? 

Live piano bij de Zevende Hemel
 
" Hier kun je heerlijk en ongehaast genieten! Eten was heel goed en de bediening is uitzonderlijk vriendelijk. Wij hebben hier een zeer gezellige avond gehad en hebben genoten van een fijnproevers keuken. Dank jullie wel! We gaan dit binnenkort beslist weer opnieuw doen bij De Zevende Hemel. "

- Paul G
" Heerlijk genoten van een drie gangen menu gedurende de Albert Heijn actie. Vooraf de fazanten paté gehad, als hoofd hazenpeper en toe een kaasplankje met een glas sherry erbij. Heerlijk gegeten en heel vriendelijk en vooral enthousiast en hartelijk ontvangen en geholpen. Het restaurant zat lekker vol en zeer levendig. Het was niet te rumoerig en konden zelfs nog eventjes luisteren naar live piano. Al met al een aanrader!"

- Camille Z. 

Adres


Zuiderkerkstraat 7

9712 PZ Groningen

Beoordeling door klanten:
9.2/10 - 94 beoordelingen

Contact


+31 (0)50 3145141

info@zevendehemel.nl

Social media


Bekijk de Zevende hemel op facebook

Facebook de Zevende Hemel

Zien wij u snel? 

Donderdag t/m zondag geopend vanaf 14.30 uur                           Telefonisch reserveren bij de Zevende hemel 050 - 314 51 41

Restaurant de Zevende Hemel

Team Zevende hemel

Sitemap