heaven on
a plate.
Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals gedroogd fruit, wijn en mosselen. Ook kan het als conserveermiddel worden toegevoegd (E220 – E228), waardoor het ervoor zorgt dat vlees en fruit niet bruin kleurt als het langer bewaart moet worden. Sulfiet is tevens vaak vindbaar in salades.
Sulfiet geeft doorgaans geen allergische reactie, maar een intolerantiereactie. Bij een intolerantiereactie worden er niet genoeg enzymen aangemaakt om het product te verteren, waardoor er klachten als winderigheid, diarree en buikpijn ontstaan.
Sulfieten zitten vaak ook in wijn om de wijn lang goed en zuiver te houden. Er zijn erg strenge regels rondom het gebruik van sulfieten in wijn, daarom is het veilig voor de meeste mensen. Echter voor mensen die gevoelig voor sulfieten zijn kan zelfs een kleine hoeveelheid vervelend zijn. Wijn maakt uit zichzelf sulfieten tijdens het gist proces, daarom zijn er helaas geen wijnen zonder sulfieten.
Op onze kaart hebben we meerdere gerechten zonder sulfiet of gerechten die zonder sulfiet klaargemaakt kunnen worden. Graag zorgen we ervoor dat u heerlijk kunt dineren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over allergische reacties.
Adres
9712 PZ Groningen Beoordeling door klanten: | Contact | Social media
|
Zien wij u snel?
Donderdag t/m zondag geopend vanaf 14.30 uur | ![]() |