Restaurant de Zevende Hemel

heaven on
a plate.

 

Allergisch voor het allergeen sulfiet? Allergeen sulfiet

De 7e Hemel in Groningen houdt rekening met uw allergie

Sulfiet komt van nature in bepaalde producten voor, zoals gedroogd fruit, wijn en mosselen.  Ook kan het als conserveermiddel worden toegevoegd (E220 – E228), waardoor het ervoor zorgt dat vlees en fruit niet bruin kleurt als het langer bewaart moet worden. Sulfiet is tevens vaak vindbaar in salades.

Sulfiet geeft doorgaans geen allergische reactie, maar een intolerantiereactie. Bij een intolerantiereactie worden er niet genoeg enzymen aangemaakt om het product te verteren, waardoor er klachten als winderigheid, diarree en buikpijn ontstaan.

Sulfieten zitten vaak ook in wijn om de wijn lang goed en zuiver te houden. Er zijn erg strenge regels rondom het gebruik van sulfieten in wijn, daarom is het veilig voor de meeste mensen. Echter voor mensen die gevoelig voor sulfieten zijn kan zelfs een kleine hoeveelheid vervelend zijn. Wijn maakt uit zichzelf sulfieten tijdens het gist proces, daarom zijn er helaas geen wijnen zonder sulfieten.

Op onze kaart hebben we meerdere gerechten zonder sulfiet of gerechten die zonder sulfiet klaargemaakt kunnen worden. Graag zorgen we ervoor dat u heerlijk kunt dineren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over allergische reacties. 

Sulfiet allergeen

Live piano bij de Zevende Hemel
 
" Hier kun je heerlijk en ongehaast genieten! Eten was heel goed en de bediening is uitzonderlijk vriendelijk. Wij hebben hier een zeer gezellige avond gehad en hebben genoten van een fijnproevers keuken. Dank jullie wel! We gaan dit binnenkort beslist weer opnieuw doen bij De Zevende Hemel. "

- Paul G
" Heerlijk genoten van een drie gangen menu gedurende de Albert Heijn actie. Vooraf de fazanten paté gehad, als hoofd hazenpeper en toe een kaasplankje met een glas sherry erbij. Heerlijk gegeten en heel vriendelijk en vooral enthousiast en hartelijk ontvangen en geholpen. Het restaurant zat lekker vol en zeer levendig. Het was niet te rumoerig en konden zelfs nog eventjes luisteren naar live piano. Al met al een aanrader!"

- Camille Z. 

Adres


Zuiderkerkstraat 7

9712 PZ Groningen

Beoordeling door klanten:
9.2/10 - 94 beoordelingen

Contact


+31 (0)50 3145141

info@zevendehemel.nl

Social media


Bekijk de Zevende hemel op facebook

Facebook de Zevende Hemel

Zien wij u snel? 

Donderdag t/m zondag geopend vanaf 14.30 uur                           Telefonisch reserveren bij de Zevende hemel 050 - 314 51 41

Restaurant de Zevende Hemel

Team Zevende hemel

Sitemap