heaven on
a plate.
Onder weekdieren vallen onder andere mosselen, oesters, inktvissen en slakken. Mensen die allergisch zijn voor weekdieren, zijn dit vaak ook voor schaaldieren. In deze weekdieren zit het eiwit tropomyosine, wat de belangrijkste oorzaak is voor een allergische reactie na het eten van weekdieren. Zelfs de kleinste porties kunnen een heftige allergische reactie vrijwel meteen uitlokken. Mensen die heel erg allergisch zijn kunnen zelfs al reageren op kookmateriaal of van gerechten die in contact zijn geweest met weekdieren.
Weekdieren worden (gelukkig) in weinig gerechten verwerkt, waardoor het vermijden ervan relatief eenvoudig is. De meest voorkomende voedingsmiddelen waar weekdieren inzitten zijn bijvoorbeeld tapas, vissoep, zeebanket of paella. Op onze kaart hebben we meerdere gerechten zonder weekdieren. Graag zorgen we ervoor dat u heerlijk kunt dineren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over allergische reacties.
Adres
9712 PZ Groningen Beoordeling door klanten: | Contact
| Social media
|
Zien wij u snel?
Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 17.30 uur | ![]() |